ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, πόλη πανέμορφη και γραφική, πόλη της Παμβώτιδας, της θρυλικής λίμνης του Αλή Πασά και της κυρά Φροσύνης, πόλη των θρύλων και των παραδόσεων που συνδυάζει τις ιστορικές μνήμες με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Χρησιμοποιήστε το Ermis City Living σαν ορμητήριο και περιπλανηθείτε στα πάμπολλα αξιοθέατα της πόλης και των γύρω περιοχών.

Νησάκι

Νησάκι

Ένα από τα ομορφότερα Ελληνικά τοπία. Στο νησάκι υπάρχουν 5 υπέροχα βυζαντινά μοναστήρια (12ος αιώνας μ.Χ).

Αξίζει να δείτε και το μουσείο προεπαναστατικής περιόδου που στεγάζεται στα κελιά της μονής του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι ο τόπος που θανατώθηκε ο Αλή Πασάς.

Στο νησάκι θα πάτε με καραβάκι από τον Μώλο. Η ονειρική διαδρομή διαρκεί 10 λεπτά περίπου.

Σπήλαιο Περάματος

Βρίσκεται στο χωριό Πέραμα σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια σπήλαια στον κόσμο. Μοναδικό για την ποικιλία σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Η ξενάγηση διαρκεί 45 λεπτά. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά.

Σπήλαιο Περάματος
Κάστρο

Κάστρο

Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας με περίμετρο περίπου 2 χιλιομέτρων αποτελεί το μεγαλύτερο βυζαντινό μνημείο στον Ελλαδικό χώρο.

Περιδιαβείτε τα στενά σοκάκια που κουβαλούν ακόμα ζωντανές τις βυζαντινές μνήμες του παρελθόντος και θα φτάσετε στην εσωτερική Ακρόπολη (Ιτς Καλέ) όπου θα και δείτε τον τάφο του Αλή Πασά και τη λίμνη από ψηλά. Στο Κάστρο υπάρχουν επίσης και δύο καλοσυντηρημένα τζαμιά.

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Επισκεφθείτε το αρχαιότερο μαντείο στην Ελλάδα (2.500 π.Χ.) και το μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο (18.000 θέσεων). Βρίσκεται 22 χιλιόμετρα μακριά από τα Ιωάννινα.

Εδώ έζησαν και δημιούργησαν πολιτισμό οι πρώτοι Έλληνες, οι Σελλοί. Το 1959 ο Ηπειρώτης αρχαιολόγος Δάκαρης ολοκληρώνει τις ανασκαφές και αναστηλώνει το θέατρο και άλλα κτίρια.

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Μουσείο Παύλου Βρέλλη

Μουσείο Παύλου Βρέλλη

Στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, στο Μπιζάνι, λειτουργεί το πασίγνωστο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη.

Το Μουσείο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων και στεγάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο ηπειρωτικής φρουριακής αρχιτεκτονικής.